névnapja van.
A 2014/2015-as tanév jelmondata:

"Tenálad van az élet forrása, a te fényedben látjuk a világosságot." Zsolt 36,10

Alumni belépés
Felhasználónév:  
Jelszó:

Gál Ferenc Főiskola, legfrissebb hírek, események

1 2 3 4 5 6 7 8 9 következő Elemszám:
2014.
11.14.

Gólyabál Szegeden a Gál Ferenc Főiskolán


2014.
11.03.

REFERENCIA INTÉZMÉNYI MINŐSÍTÉS MEGKEZDÉSE SZARVASON


Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, mint előminősített referenciaintézmény a Gál Ferenc Főiskola fenntartói támogatásával, minősítésre történő felkészülésének részeként kezdeményezte minősítési eljárásának megkezdését az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által menedzselt XXI. századi közoktatás projekt keretében. A Gyakorlóintézmény minősített referencia intézményként szolgáltatói feladatokat lát el a pedagógus képzés mellett a nemzeti köznevelés ügyének és az egyházmegye intézményeinek szolgálatában is.
2014.
10.13.

THEOLINGUA NYELVVIZSGA A GFF-en


A 2014. november 15-i nyelvvizsgára október 17-ig lehet jelentkezni.
Bővebb tájékoztató és jelentkezési lap itt.

2014.
10.09.

Belső Nyelvi Vizsga


A Gál Ferenc Főiskola szegedi képzési helyén az alábbi időpontokban szervez  belső nyelvi vizsgát az ősz folyamán:

  • belső nyelvi vizsga: 2014. november 28. (péntek)
  • jelentkezési határidő a vizsgára: 2014. november 7. (péntek)

 

 

  • tanfolyamra jelentkezés határideje: 2014. október 20.
  • tanfolyam kezdete: 2014. október 27-ével kezdődő héttől
A nyelvi vizsgáról bővebb információ itt.
2014.
10.09.

Magyar Tudomány Ünnepe 2014


2014.
09.29.

SZENDVICS SZÜNET SZERDÁNKÉNT A FŐISKOLÁN!


 

képek az első alkalomról itt

2014.
09.22.

Elismerő oklevelet kapott a Főiskola az Oktatási Hivataltól


A Gál Ferenc Főiskola elismerő oklevelet vehetett át  szeptember 16-án Budapesten az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Főosztályától. Az elismerést a Magyar Termék Nagydíjas Felsőoktatási Informatikai rendszer kiemelkedően eredményes működtetéséért ítélték meg, ezzel is megköszönve a Főiskola Tanulmányi Osztályának kiemelkedő teljesítményét.
2014.
09.22.

Gólyatábor a Gál Ferenc Főiskolán


                     


                   tovább...
2014.
09.22.

Hírvivők konferencia a Gál Ferenc Főiskolán2014. szeptember 9-én megtartott konferencia témája a közösség- és kapcsolatépítés, valamint a kapcsolatok helyreállítása volt. A konferenciát Kozma Gábor rektor köszöntötte, majd  Pál Feri atya "Az elég jó" csoport címmel tartott nyitóelőadást. A magyar előadók mellett Sissel Solied a norvég Tromoso Egyetemet, Mária Kecskeméti, Carol Hamilton  és  Ashlie Brink pedig az új-zélandi Waikato Egyetemet képviselte. A konferencia szervezője Petróczi Erzsébet főiskolai tanár volt.

további képek
2014.
09.19.

Egyetemi tanári kinevezést vehetett át Dr. Zakar Péter, a GFF TSZK dékánja


Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egyetemi tanári kinevezést adott át szeptember 17-én Dr. Zakar Péter tanár úrnak, Főiskolánk Társadalomtudományi és Szociális Képzési Kara dékánjának. Balog Zoltán a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen elmondta a frissen kinevezett professzoroknak, hogy „bármiféle elithez tartozni csak akkor bír valamifajta jelentőséggel, ha az felelősségtudattal párosul. Az egyetemi tanároknak felelőssége van a felsőoktatás sorsának alakításában, és abban is, hogy mi történik a felsőoktatás keretein belül, mert a lényeg ott dől el, hogy mit és hogyan adnak át a következő nemzedéknek, és ők ezt hogyan fogadják. Az egyetemi tanárok felelőssége továbbá megjelenik abban is, hogy a szó legnemesebb értelmében hogyan szolgálják a felsőoktatást, hallgatóikat, intézményeiket”.

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/balog-zoltan-egyetemi-tanari-kinevezeseket-adott-at


2014.
09.19.

Megkezdődött a 2014/2015. tanév a Gál Ferenc Főiskolán


2014. szeptember 16-án hivatalosan is megkezdődött a tanév a Főiskolán. Az ünnepségen Kozma Gábor rektor köszöntötte a vendégeket, oktatókat és a hallgatókat. A tanévet Kiss-Rigó László püspök úr, a Főiskola nagykancellárja nyitotta meg, köszöntőt mondott Hegyi László, az egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, valamint Pál József professzor, az SZTE rektorhelyettese, valamint Kovács József teológiai dékán, a Szeminárium rektora. Az ünnepségen Hegyi László helyettes államtitkár Köztársasági Ösztöndíjat adott át Szabó Ádám keresztény egyház és művelődéstörténet szakos és Kovács Zoltán teológia szakos hallgatónak. Intézményi Ösztöndíjban részesült Marton Gábor teológia szakos, Seben Márta katekéta-lelkipásztori munkatárs szakos hallgató, valamit Olasz Csaba hittanár-nevelőtanár szakos hallgató. A Glattfelder Ösztöndíjat Balogh Csilla pasztorális tanácsadó szakos hallgató kapta meg. Az ünnepség az első évesek fogadalomtételével ért véget, majd  a Dómban tartották meg az Egyetemi Lelkészséggel közösen szervezett Veni Sancte szentmisét.

 


http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/09/szeged-mellett-szarvason-is-megkezdte-a-tanevet-a-gal-ferenc-foiskola-fotok.html


http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/egyhazi-nemzetisegi-es-civil-tarsadalmi-kapcsolatokert-felelos-allamtitkarsag/hirek/egyhazi-ertekkozvetites-hiteles-emberekkel

 

Képek itt.   (Gémes Sándor képei)

2014.
09.04.

Ateista pártállam


Túlélő egyházak Közép-Kelet-Európában Ellenállás, leszámolás, kompromisszumok 1945–1989 nemzetközi konferencia.